Ismerj meg

Tanácsadás szakértelemmel, törődéssel, szenvedéllyel

Pályafutásomat tekintve - emberekkel való foglalkozásom végig kísérte eddigi szakmai életem a főiskolámtól mind a mai napig, s remélem ez a jövőben is így lesz.

Első diplomámat Székesfehérváron - Szociális munka szakon végeztem (2013). Több évig dolgoztam szociális- mentálhigiénés területen, emellett 18 éves korom óta tevékenykedek, oktatási , majd mentálhigiénés területen vállalkozóként.
 Ezután mediátorként tanultam tovább Budapesten (2017) , szerettem volna még közelebb kerülni a szelíd konfliktuskezeléshez és megoldásközpontú nézet elsajátításához.
Számomra fontos a konfliktuskezelés helyes megközelítése, tudásom átadása.
Ezután párkapcsolati tanácsadást tanultam bővítve eszköztáram, majd coach, tréner és előadó végzettséget szereztem. (Párkapcsolati C. Mediációs Intézet Kft 2017-2019)  Sokat köszönhetek lelkiismeretes tanáraimnak a szociális területről, s hogy a mai napig is jó kapcsolatot ápolunk. Foglalkoztam intézményi keretek között kilátástalan helyzetbe került emberekkel, akiket visszaintegrálni a munka világába korán sem volt egyszerű feladat, de nagyon sokat tanultam tőlük, a munkámról és az emberekről egyaránt.
Számos önismereti csoportfoglalkozást tartottam 2015-2017 megváltozott munkaképességű személyek számára -, továbbá munkahelyi és sport csapatoknak - csapatépítő tréningeket, a jobb együttműködés érdekében, célorientáltság és motiváció növeléséhez. Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem, Pszichológia szakán folytattam. 2021-2022 ben pedig a szexuálpszichológia területén továbbképzésen mélyítettem tudásom, melyet a jövőben szeretnék a párok szolgálatába állítani, szexuális elakadásukat feloldani.

A párkapcsolatok és maga a párok - jobb "együttműködése" - mindig is foglalkoztatott, az összes aprónak tűnő akadály - konfliktus helyzet feloldása, harmónia teremtése; ezért döntöttem a mediáció mellett,
hogy segíthessek a pároknak konfliktusaik feloldásában, mindenki számára a legjobb megoldásra törekedve. 
Eddigi szakmai utam kellő alapot biztosít mindennapi munkámhoz, azonban folyamatos képzésekkel frissítem tudásom.

A helyes kommunikáció és a konfliktuskezelési módszerek az egyik vesszőparipám.
Hiszem, hogy a legrövidebb út a tiszta kommunikáció - még ha a folyópart két oldalán is álltok jelenleg, szeretnék stabil hídként segítségetekre lenni, hogy utatok közösen, békében önmagatokkal folytatódjon.

Kálmán Heléna -   Meditár- párkapcsolati coach
, szexuálpszichológiai konzulens

Amennyiben problémáid túl mutatnak a párkapcsolati konfliktus kérdéskörén,
szívesen ajánlok pszichiáter szakembert, aki segít munkámban. 

*** Fontos információ: Törvényesen ma Magyarországon csak orvos diagnosztizálhat és gyógyíthat.
 Az általam nyújtott szolgáltatás egyéb tanácsadásnak minősül, melyet mentálhigiénésként intézményi keretek között is végeztem.
Az előzőek következtében nem végzek pszichoterápiát, ill. tevékenységem nem helyettesíti az orvosi kezeléseket.
Nem vagyok pszichiáter és csakis egészséges embereket várok, akik nem állnak egyéb pszihoterápiás kezelés alatt.