Aktuális előadások

Tréningek, előadások, programok

AKTUÁLIS

Női 'nyári' elvonulás a Bakony lábánál 

                                                             2024.07.13

 Kedves Nőtársaim,

Szeretnék néhány gondolatot megosztani veletek a női elvonulásról, ezen belül  az önismeret erejéről, energiákról, párkapcsolatról.

Az életünk során számos szerepet töltünk be: feleség, anya, barát, testvér, munkatárs és még sorolhatnám. Azonban fontos, hogy közben ne felejtsük el az igazi önmagunkat, és ne veszítsük szem elől a saját igényeinket és vágyainkat.

A női elvonulás lehetőséget ad arra, hogy egy időre kiszakadjunk a mindennapi rohanásból és fókuszáljunk önmagunkra. Ez egy hétvégi kis kikapcsolódási-fejlődési lehetőség, egy meditációs női tér, ahol egy egész napot szentelünk a saját jólétünknek. Az elvonulás során megadhatjuk magunknak az időt és teret, hogy mélyebben megismerjük önmagunkat, feltárjuk belső erőforrásainkat és megtaláljuk a belső válaszainkat, felismeréseinket.

Az önismeret rendkívül fontos szerepet játszik kapcsolódásaidban. Amikor tisztában vagyunk saját igényeinkkel, határainkkal és értékeinkkel - könnyebben tudjuk kifejezni magunkat; az  önismeret segít abban, hogy egyensúlyt teremtsünk a személyes fejlődésünk és a kapcsolatunk között. 

Az önismeret pedig a kulcs a belső erőnk felfedezéséhez. Amikor mélyebben megismerjük önmagunkat, megtaláljuk azokat a tulajdonságokat és képességeket, amik segítenek minket az élet kihívásaiban. Az önismeret által megtanulhatjuk elfogadni és szeretni önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és ezáltal képesek vagyunk építeni erős alapot a boldogsághoz és elégedettséghez.

Tehát kedves nőtársaim, ne feledjétek, hogy az erő bennetek van!
Engedjétek meg magatoknak a női elvonulást, hogy feltöltődhessetek és megtaláljátok a belső harmóniát. Elmélyítsétek önismereti tudásotokat és hozzátok ki a legjobbat a párkapcsolataitokból.
A belső tudatosság és nőiességed, pedig legyen az útmutatótok a boldog és kiegyensúlyozott élet felé.

Bízom benne, hogy ezek a gondolatok inspirálók számotokra. Mindig emlékezzetek arra, hogy ti vagytok a saját életetek alkotói és a belső erőtök hajtóereje.

Szeretettel,
Heléna

A program maximum létszáma 7-8 fő, kiscsoportos.
Jelentkezésed után, megkapod a részletes programtervet!


Kapcsolatainkat a kezdetektől számos körülmény befolyásolja: máshol, máshogyan ismerkedünk, mások a barátok, akik körülvesznek bennünket és hatnak ránk – aztán szerelembe esünk egymással, és együtt folytatjuk tovább. "Amikor két ember együtt növekszik, sokszor keletkeznek köztük szakadékok, mert nem tudnak lépést tartani egymással; mindenkinek megvan a maga haladási sebessége, a maga egyéni fejlődési üteme – de ha szeretik egymást, tudnak várni egy kicsit, amíg beérik egymást, és akkor kéz a kézben folytathatják közös útjukat" – mondja az est előadója, Kálmán Heléna.

Egy jól működő, harmonikus párkapcsolat olyan intim kapcsolódás két ember között, amelyben mindkét fél igényei megjelenhetnek, miközben kölcsönösen elégedettnek élik meg magukat benne. De mi van akkor, ha az egyik elnyomja a másikat? Ha a problémák és a veszekedések veszik át a hatalmat? Mi történik, ha újrakezdjük…? Tudunk-e változtatni; és ha igen, akkor hol kezdjük? Ezeket a kérdéseket járja körbe a párkapcsolati tanácsadó a májusi, évadzáró Csajos esten.Kálmán Heléna szociális munka szakon szerezte első diplomáját, majd mediátorként tanult tovább, párkapcsolati tanácsadást tanulva bővítette eszköztárát és szerzett coach, tréner és előadó végzettséget.

Az előadó egy buktatókat és magaslatokat is megmutató "kapcsolati hullámvasútra" invitálja az érdeklődőket május 15-re. Azokat is, aki még csak keresik a párjukat és azokat is, akik szeretnék megőrizni a harmóniát párkapcsolatukban.Az előadás után a Back to Black című amerikai életrajzi filmet láthatja a Csajos est közönsége. Az alkotás eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta.

Az estre online honlapunkon, személyesen a mozi nyitvatartási idejében válthatnak jegyet az érdeklődők. Jegyek: https://musor.baratsagmozi.hu/film/csajos-920A rendezvény sajtónyilvános. -TELTHÁZSokszínű társas kapcsolataink

2023. február 1., szerda
Hírek . Barátság mozi - Csajos Est

Baráti- és párkapcsolat, egy éjszakás kalandok, társfüggőség - a kapcsolatok sokfélesége, sokszínűsége volt a Barátság mozi februári első Csajos estjének témája; a résztvevők Kálmán Heléna párkapcsolati mediátorral, mentálhigiénés szakemberrel beszélgethettek a társas kapcsolatokról.

Arisztotelész óta tudjuk, hogy az ember társas lény, vagyis kapcsolatokra van szüksége a boldogsághoz és a fejlődéshez. A baráti kapcsolatok már gyerekkorunktól kezdve fontos szerepet játszanak életünkben: a jó barátságok életünk végéig elkísérhetnek minket. De a barátságokat fenntartani felnőttkorban egyre több energiát igényel, ahogy a munka- és párkapcsolat, majd a család is belép az életünkbe.

A férfiak és a nők közötti barátság örök vitatéma, talán éppen azért, mert rengeteg romantikus kapcsolat kezdődik barátsággal. Kálmán Heléna párkapcsolati mediátor előadása főként a párkapcsolatok sokféleségére fókuszált. "A kapcsolatban lenni kifejezést gyakran összekötjük a romantikus kapcsolatokkal, a kifejezés azonban sokféle kapcsolatra utalhat, amit valaki egy másik személlyel alkothat" - mondta, példaként idézve a Facebook sokak által használt "bonyolult kapcsolatban" státuszát.

A plátói kapcsolatoktól indulva a romantikus, a szexuális, az alkalmi és házastársi kapcsolatokon át a nyitott kapcsolatokig sok minden szóba került az est folyamán. 

A mentálhigiénés szakember beszélt a társfüggőségről, a kapcsolatkerülésről, a mérgező kapcsolatokról éppúgy, mint a szingli létről vagy a homoszexuális kapcsolatokról.

Az előadás után a Mi köze ennek a szerelemhez? című angol romantikus vígjátékot tekinthették meg az estre jegyet váltó nézők.

Boldog, szerelmes Valentin Napot kívánok!

Munkafüzetünk első 2 fejezetét MOST ajándékba adjuk Neked!
Töltsd le, használd fel, kerüljetek újra közelebb egymáshoz!


Februári előadásunk : TELTHÁZ!


Hamarosan induló tréningünk jegyespároknak

Önmagunk és társunk ismeretének fontos kiindulópontjától gyalogolunk végig,  
a szeretetnyelvek hegyláncán, ahol megtanuljátok igényeitek helyes kifejezését,   s annak receptjét adjuk kezetekbe. Közös célok kitűzésének fortélyai is előkerülnek, amelyet akár már közösen le is írhattok a munkafüzetbe, melyet minden résztvevőnk kézhez kap.

 Hogyan készülhetsz fel az élet és párkapcsolat fordulópontjaira
esetleges buktatóira? Hogyan használd az iránytűt, ha eltévednél?
 Megtanulhatod a konfliktuskezelés alapjait és eszköztárát,
 melyet szituációkkal is több ízben keretezzük, 
hogy magabiztosan tudd majd alkalmazni kritikus helyzetekben.

  Hogyan szeressük jól a másikat...? Valóban mire is van szüksége?
Családalapításra való felkészülés csupa olyan kérdés,

 amely elsikkadhat az előkészületek közepette, 

esetleg hasonló ismereteket sehol nem szereztél eddig.
...azért, hogy az együtt töltött jövőbeni élet, ne egy hullámvasút legyen:
A workshopnak 2 típusát választhatod!

 • 1 alkalmas exkluzív magán konzultáció keretében
   2 szakemberrel+ ajándék munkafüzettel, 
   (kb. 2-2,5óra): 35.000 ft.- /pár (áfamentes)

 • 1 délelőttös "bővített kiadású" workshop (2-4 pár)
  2 szakemberrel, munkafüzettel, 
  (kb. 3-4 óra): 28.000 ft.-/ pár (áfamentes)
      15.000 ft.-/egyéni részvétellel 

  Célom hogy kellemes környezetben,
  kis csoportban osszam meg Veled ezt a hasznos tudást és időtálló értéket!
Ajándékkártyán is igényelhető, ajánlom a vendégek figyelmébe,

hiszen mi lehet szebb ajándék egy esküvőre, mint a szerelem megőrzése,
párkapcsolatunk folyamatos ápolása. 
Hiszek abban, hogy a boldog párok is töltekezhetnek,
illetve újabb ismereteket meríthetnek a párkapcsolati tréningünkből.

Lánybúcsús program

Habkönnyű játékos, könnyed hangulat, sok nevetéssel, egy pohár pezsgő társaságában,néhány érdekes párkapcsolati feladattal, kvízzel fűszerezve. A csapat igényeihez igazodva lehet kicsit komolyabb, meghittebb vagy viccesebb.A fókusz lehet a menyasszony lányos élményein, illetve a lányos csapaton, barátságokon, vagy az ifjú pár történetén, párkapcsolatán. A Ti döntésétek, hogy a feladatok közösek legyenek,vagy az ara legyen a középpontban.

Célom, hogy minél inkább személyre szabott legyen a menyasszonyra és barátnőire,
 ezért előzetes egyeztetést igényel, mind a feladatok, érdeklődési kör,
 egyéb különleges információk tekintetében.

Szeretnél egy egyedi és új élménnyel teli lánybúcsús programot?
+  2 szakember közreműködésével, tudásával tesszük felejthetetlenné a lánybúcsút
+  kalandos önismereti utazás, párkapcsolati ismeretek átadásával 1,5-2 órában
 személyes ajándékunk pezsgő és alkohol mentes frissítő (létszámhoz igazodóan) 
   és a névre szóló oklevél , az emlékezetes programról

Helyszín: Belvárosi igényes stúdió, amely max. 10 fő befogadására képes.
(ha ennél többen vagytok külső helyszín is lehetséges)

A lánybúcsús csomag ára:

 • 6 fő részvételig: 24.000ft.-/ program 
 • 7-10 fő részvétele esetén:  32.000ft.-/ program

Kérdésed van? Kérd egyedi ajánlataimat, ami résztvevők számától és az időintervallumtól is függ.


Válassz egy igazi élmény utazást magatoknak, s ajándékozz:
- minőségi időt

- szeretetet, ahogy a másiknak jó
- odafigyelést és harmóniát
- azonnali szakmai iránymutatást és támogatást

Kérdésed van? Keress bizalommal!


ProastartUP workshop

2019.11.08

A Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. (továbbiakban: PROA) és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar "PROAStartUp workshopot" (problémamegoldó és startup ötletgeneráló műhelyt) szervez székesfehérvári középiskolás diákokból álló csapatoknak. A programon fehérvári középiskolás fiataloknak biztosítanak arra lehetőséget, hogy a közvetlen környezetükön változtathassanak. A műhely keretében megfogalmazhatják azt a problémát, ami foglalkoztatja őket, ötletet fejleszthetnek hozzá fejlesztő szakemberek segítségével  amit egy startup üzletfejlesztési modellben tesztelhetnek. A programon aktív tanácsadó, felkészítő csapattagként vettem részt, csapatom a : Daydream


Szeretnéd újra megélni a harmóniát párkapcsolatodban?
Megértésben beszélgetni; anélkül, hogy állandóan konfliktusba ütköznétek...?
Miért nem működik, miért nem ért meg a párom...?
Nekünk folyton veszekedni kell? Hogyan tudunk ezen változtatni?
Kíváncsi vagy egy jól bevált módszerre?

Jó hírem van, van megoldás + pár könnyen elsajátítható technika is számodra!

"Egy kanapén , de fényév távolságra" című előadásom nyomán, kibővített, gyakorlatorientált 2 alkalmas tréningre invitállak! Sőt, nem csak egymagam; de kedves kollégám is csatlakozik a tréninghez,
tehát 2 alkalommal 2 mediátor foglalkozik Veled!

A párkapcsolatodban elengedhetetlen a hatékony és helyes kommunikáció, közlés, érintkezés, figyelem. Ez mind ami egy jól működő kapcsolatban elengedhetetlenek, s amihez sosem kaptunk tökéletes receptet...


Egy kanapén, de fényév távolságra c. előadásom - évadnyitó Csajos est

"A viták és veszekedések, vagyis a párkapcsolati kommunikáció és mérgező szokásaink adják a Barátság mozi évadnyitó, szeptember 4-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Kálmán Heléna párkapcsolati mediátor - A Csajos estek iránt évek óta óriási az érdeklődés: minden alkalommal órák alatt elkapkodják a jegyeket ezekre a filmvetítéssel egybekötött beszélgetős estekre, amelyeken szakértő vendégek a közönség bevonásával járnak körül egy-egy aktuális női témát. Ezért a mozit működtető Fehérvári Programszervező Kft. vezetése úgy döntött,
szeptembertől havonta két Csajos estnek ad otthont a művészmozi, minden hónap első és harmadik szerdáján.
A szeptemberi első est a párok közlési módszereit veszi górcső alá."

Link elérés, bővebben: 


Kötődésteremtés - a harmonikus párkapcsolat nyomában

2019.07.10.

Manapság tapasztalhatjuk, hogy szerelembe esni könnyebb, mint megőrizni a párkapcsolatot.Előadásunk arról fog szólni, hogyan kezeljük a konfliktusokat a kapcsolódás útján, gyakorlati és kommunikációs szinten. Hogyan fordulhatunk a párunk felé valóban elfogadóan, teljes szívvel odafigyelve, illetve néhány gondolatot szeretnénk megosztani az empátiáról. Megtudhatjátok, hogyan teremtsünk pozitív töltetet környezetünkben, illetve hogyan szelektáljuk,
 kezeljük az esetleges mérgező kapcsolatainkat. 
Zárszóként a szeretet, intimitás és a szexualitás kerül napirendr
e.


2019.05.23

Kövess facebook-on és értesülj a legfrissebb eseményekről, kattints a képre: