Írásaim

Cikkek, tesztek, aktualitások

A párkapcsolatokban az érzelmi kötődés és az egymás iránti érzelmi elérhetőség alapvető fontosságú. Azonban néha előfordulhat, hogy valaki érzelmileg gátolt vagy érzelmileg elérhetetlen viselkedésmintákat mutat a párkapcsolatában. Ez a jelenség komoly kihívásokat jelenthet és megnehezítheti a mélyebb kötődést, egészséges kommunikációt.
Biztos...

Tudom, hogy fáj. Nagyon furcsa érzés, hogy valaki hónapokig vagy akár évekig jelen van az életedben, majd egyszer csak... hirtelen már nincs ott. Lehet, hogy a kapcsolat jó feltételek mellett, békésen ért véget... vagy talán teljesen katasztrofálisan.
Mindenesetre... olyan furcsa, hogy a kapcsolatok ilyen gyorsan és drasztikusan megváltozhatnak.
...

A párkapcsolati harmónia eléréséhez számos tényező járulhat hozzá, ehhez fontos megérteni, hogy minden kapcsolat egyedi és más-más megközelítést igényel.

Azonban, az alábbi tanácsok , útravalók, gondolatmorzsák- nevezzük bárminek - segíthetnek abban, hogy javítsd a kapcsolatodat és elérjétek a harmonikus együttélést.

Te voltál már ilyen helyzetben? ...vagy esetleg Te üldöztél el valakit magad mellől túlzott ragaszkodásoddal?

A forró tengerparti nyár , a koktélok, a balatoni séták és egy finom rozé a borászat teraszán, vagy egy átbulizott koncert... Rengeteg lehetőség a randevúkra és sok szingli veszi nyakába az éjszakát- ismerkedik könnyebben, nyitottabbá válnak ezen a romantikus időszak alatt, hogy esetleg "ez a nyár" hozza meg a szerelmet - amire vágytunk oly rég.

A döntés pszichológiájának ezer arca van, s sajnos nem áll mögöttünk/mellettünk valaki, akik 100% bizonyossággal adná kezünkbe az élet kulcsát. Nincs ilyen kulcs, legjobb tudásom szerint... mert ha lenne, az maga lenne a tökéletes eszköz, egy olyan élethez; ahol biztosan nem hibázunk el semmit, nem bántunk meg senkit, sikeresek és boldogok lehetünk...


A jelenséggel előszőr Carl Gustav Jung kezdett foglalkozni; munkássága során azt tapasztalta, hogy a férfiak; egyaránt a nők is - életük aktívabb felén túllendülve (házasság, gyerekvállalás, otthonteremtés) kis nyugalmi idő után, őrült hajszába kezdenek az idő múlásával.Esztelen pályamódosítások, extrém kockázatvállalás, utazások - új izgalmak,...

Kövess facebook-on és értesülj a legfrissebb eseményekről, kattints a képre: