A "Love Bombing" 7 jele

2022.09.01
Íme 7 jele , hogy egy "love bombing" részese lettél...

Természetesen nem azt jelenti, hogy mindegyik eset ugyanolyan súlyozottsággal jelenik meg. Ez függ a fogadó fél magatartásától és a kapcsolat haladási tempójától.
Mindenesetre, ha 5 pontot kipipálsz, kezdhetsz gyanakodni...


 • "Valami nem stimmel" érzés: úgymond a zsigereinkben érezhetjük, hogy valami nem olyan fantasztikus, mint amilyennek látszik. Felbecsülhetetlen értékű lehet, ha megtanulunk odafigyelni saját belső hangunkra és bízni intuícióinkban.
  Azok az emberek, akiket elkapott egy szerelmi bombázó - gyakran beszélnek úgy az új kapcsolatról, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen...

 • Túl gyors tempó: Ha egy 2 hónap elteltével már szerelmi nyilatkozatokkal halmoz el, csillogó ékszerekkel, túlzó ajándékokkal és ígéretekkel, összeköltözés ígérete és nagyszerű jövőbeli képekkel - ez egy újabb jele annak, hogy probléma lehet a paradicsomban. A szilárd határokkal rendelkező emberek jobban meg akarnak majd ismerni téged, mielőtt hatalmas jövőbeli terveket készítenének.
  "A gyorsan jött szerelmi vallomások, az oda nem illő dolgok egy kapcsolat elején, mindig korai figyelmeztető jelek. Legtöbbször a férfi ilyenkor még nem is ismeri eléggé a partnerét ahhoz, hogy szerethesse, így kérdés, hogy a vallomás valójában a nő személyének szól-e vagy a férfi elvárásai szerint elképzelt partnernek és jövőképnek"
  Ha úgy érzed, hogy túl gyorsan halad a partnered, mindig kérheted a dolgok lassítását,

  és ezt a kérést tiszteletben kell tartani. (bár neki nehezen megy majd)


 • Túlzott- tolakodó figyelem: míg a spontaneitás különleges lehet, s a gyors édes üzenet elegendő leheletnyi friss levegőt ad - érdemes figyelni a tolakodó vagy elfojtó érzetre magunkban. A szerelmi bombázók világában nincs tér, aminek léteznie kellene nélkülük, és megtesznek mindent, hogy figyelmüket az életed minden területére rávetítsék.

  Pl.: lehet, hogy nem tervezetten jelent meg, és állandóan SMS-eket küld, amikor barátokkal vagy családtagokkal van (vagy épp Neked van programod), mert hiányzol neki. Ezek lehetnek virágok a munkahelyen, ajándékok a küszöbön, és folyamatosan megjelenhetnek a közösségi oldalakon, gyakorlatilag a nap nagy részében igyekszik jelenlétéről megerősíteni , akár környezeted is.


 • Ajándékok áradata: a nagy szerelmi bombázás azzal jár, hogy grandiózus ajándékokkal halmoznak el. Bár egy kedves, átgondolt ajándékot mindig szívesen látunk valakitől, akinek udvarolnak, a szerelmi bombázók ezt a végletekig viszik. A velük való utazásra szóló repülőjegyektől, a mutatós ékszerekig, a jövőképhez kötődő ajándékok, túlzó tárgyak (amelyekkel emlékeztet magára természetesen) , folyamatos halmozás, minden bizonnyal a harmadik vagy negyedik randevún megszólalnak a vészharangok egy egészséges személy fejében. ( kivétel az ún. sugar daddy kapcsolati minta, ahol a lányok, pont ezt keresik)

 • Többre vágyik: Minden nyomást egy új kapcsolatban - gondosan figyelni és mérlegelni kell. Ha valaki többet követel az idődből, energiádból és erőforrásaidból, mint amennyi kényelmes vagy elérhető, akkor ez vagy manipulatív taktika lehet, vagy csak azt jelenti, hogy jelenleg más szükségleteid és vágyaid vannak vele szemben, ezért nem tudsz "teljesíteni" az elvárok szerint. Mindenkinek van egy saját változata abban, hogy mit tud adni egy romantikus kapcsolatban, és néha ez nem kompatibilis. Azonban egy manipulatív személy megpróbálhatja benned a bűntudatot kelteni, amiért teret és szükséges határokat akarsz, és ez határozottan rossz jel.

  Hiszen tudjuk egy egészséges párkapcsolatban , 2 teljes ember vesz részt.
  Ehhez hozzátartozik a munkád, a hobbid és a családod- amibe az új kapcsolat érkezik, tehát nem az "új személy" határozza meg a Te eddigi életviteled.


 • Úgynevezett "lelki társak vagyunk" bélyeg: Függetlenül attól, hogy milyen az egyéni nézőpontod a lelki társakról, ennek a játszmának a közvetlen táplálása az, ha valaki úgy érzi, hogy nem tudna élni és lélegezni nélküled, vagy épp fordítva, hogy nem vagy egész, ha nincsen melletted. (Ez mind nagyon szép, egy mindenki számára lángoló szerelemben) ...hogy idáig eljuthasson, megpróbál meggyőzni arról, hogy lelki társak vagytok (társfüggőség). Az olyan érzelmek, mint az "egymásnak születni" és a sorsérzések a szerelmi bomba-társ narratívájának részét képezhetik. Bár jól hangzik, óvatosan kell megközelíteni. Természetesen előfordulhat, hogy tényleg a lelki társunkat találjuk meg, de ez az érzés minden esetben sem egyoldalú.

 • Elszigetelnek - avagy a fontossági sorrend: érthető, hogy egy új kapcsolatba lépés izgalmas és elszigetelő is lehet, bár ez a legjobb módon; de ha az új szeretőd annyira ragaszkodik hozzád, hogy nem láthatod annyiszor a barátaidat vagy a családodat, amennyit szeretnél, akkor ez probléma. Ez eleinte "finom, tapintatos"-
   Ha a férfi indokolatlanul sok időt próbál meg együtt lenni a partnerével, függetlenül attól, hogy annak milyen egyéb programjai, kötelezettségei lennének, az annak a jele lehet, hogy minden erejével a minél gyorsabb elköteleződésen munkálkodik, miközben megpróbálja elszigetelni a partnerét a környezetétől. Ha valaki megpróbálja monopolizálni az idődet, akkor ez egy nagy piros zászló.

Te voltál már ilyen helyzetben? ...vagy esetleg Te üldöztél el valakit magad mellől túlzott ragaszkodásoddal?