Hogyan használjuk ki az őszi szünetet? -7 ötlet családi vagy páros őszi emlékekért

2019.10.16

Eddigi írásaimtól eltérően, most szeretnék programokat ajánlani, amiért érdemes kimozdulni a négy fal közül, s valódi élményeket gyűjteni a családdal, pároddal vagy akár barátaiddal karöltve.
Tagadhatatlanul Székesfehérvárhoz húz a szívem, de ígérem, az ország több nagyvárosából hozok egy kis ízelítőt azoknak, akik szeretnek vezetés közben az őszi utakban, tájakban is gyönyörködni, mint én is. Természetesen nem távolodom el szakmámtól sem: hiszek abban, hogy a minőségi együtt töltött idő hozza a párkapcsolatokban a legnagyobb előrelépést, ha a kapcsolat kezdetén vagytok.
A tartós párkapcsolatban a programok frissítő hatásúak, előre vagy épp átlendítenek nehézségeken.
Optimális esetben viszont fontos összetevője a hosszútávú stabil harmonikus kapcsolatnak - az odafigyelés, minőségi idő, valamint az, hogy fenntartsuk a megismerés és új impulzusok adta pozitív élményeket egyaránt.
Ha nem kuckózva töltenéd a lakásodban az időt, ajánlanék egy-két kapcsolatépítőt:

 Október 20.-tól 

1. BAKONYBÉL - TÚRÁK, KIRÁNDULÁSOK
Azoknak, akik szeretnék a városi zajt a természet közelségére cserélni, rajonganak a túrázásért, egy magával ragadó, igazi őszi aktív kikapcsolódást ajánlok figyelmetekbe. Amolyan kis gyöngyszem: Bakonybél.

Október 22.-től :

2. NÉGYKEZES KEDD SZÉKESFEHÉRVÁRON 2019. FOGLALKOZÁSOK A HETEDHÉT JÁTÉKMÚZEUMBAN
Újra indul a NÉGYKEZES KEDD nevű kézműves alkotóműhely, ahol hozzáértő kezek segítenek többek között varrni, horgolni, különböző papírtechnikákkal megismerkedni.Ha szeretnétek kreatív módon eltölteni az időt, s az elkészített terméket hazavinni emlékképp, tökéletes kikapcsolódás lehet családosok számára.

Október 24.-től:

3. INGYENES TÁRLATVEZETÉS SZÉKESFEHÉRVÁRON 2019. TÁRLATVEZETÉS IV. BÉLA ÉLETE ÉS URALKODÁSA KIÁLLÍTÁSON
Ajánlom a kutató személyiséggel rendelkezőknek, akik szívesen tekintenek vissza a királyok életébe, ismerik meg történelmünk.Családdal és párban is kulturális program lehetőség, a tárlatvezetés ingyenes, de regisztrációhoz között. Utána bejárhatjátok a belvárost, esetleg beülhettek egy finom sütőtökös fűszeres lattera a - Cafe Mandalaba - igazi kuckózós kávézó az órajáték közelében, ami szintén megtekintésre érdemes. A kávézót pedig-párok figyelmébe is ajánlom, ha egy kis meghitt indiai környezetre vágytok, személyes kedvencem a városban.

Október 26.-án
4. CSIPKEBOGYÓ FESZTIVÁL SZARVASKŐ 2019
Kiváló programlehetőség azoknak, akik szeretik összekötni a gasztronómiát a kirándulással, s támogatják a helyi értékeket, őstermelőket. A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár főzés bemutatása mellett szórakoztató programokkal, csipketeával, forralt borral, egész napos kézműves bemutatókkal, falukerülő túrákkal várják az érdeklődőket.

5. II. PINCETÚRA A SZÉPASSZONY-VÖLGYBEN (EGER)
Szintén 2019.10.26-án: ha az édes csipkebogyót egy zamatos magyar borral öblítenéd le.  Pincetúra párok figyelmébe! - 10 pincészet, 10 élmény.
Finom ételek, finom borok, klubkoncert, Retro After Party, bor, sonka-, sajt-tálak, és csokoládékóstoló a pincékben. Kell ennél több? Ugyanekkor Egerben családi programok is várnak a várban! - kattints:
6. CSALÁDI PROGRAMOK A VÁRBAN - sokszínű Eger meglátogatásra valóban érdemes!

7. Grátisz program párban vagy családdal beltéren, ha pihenéssel , relaxálva zárnád az októberi őszt:

WELLNESS ÉS EBÉD A VISEGRÁDI LEPENCE SPA FÜRDŐKÖZPONTBAN
KOMÁROMI SZAUNASZEÁNSZOK A BRIGETIO GYÓGYFÜRDŐBEN

A rengeteg program között bevallom, válogatni se lehet...
Nem csak szülővárosomban, Székesfehérváron, de az ország egész területén csemegézhetünk a lehetőségekből. Jómagam a kirándulást és gasztronómiát ötvözöm férjemmel - azaz Budapest Szamos Csokoládé Múzeum, csokoládé túráját vettem bakancslistára, majd egy séta a Normafa parkban.
Valószínűleg egy őszi program se maradhat valami sütőtökös elfoglaltság nélkül, de lehet, hogy a csipkebogyó győz.

Budapesttől akár karnyújtásra vannak fesztiválok - de bevallom, onnan szinte ki sem kell lépni, várlátogatás, borkóstolós hajótúra, állatkerti séta , tényleg bármi... Miért is maradnál a kanapén?
Azonban azt javasolnám, mozduljunk meg! Ismerjünk meg az országban felderítetlen helyeket, élvezzük az idei utolsó melengető napsugarakat, kóstoljunk, sétáljunk, látogassunk, elmélkedjünk, relaxáljunk, pancsoljunk - EGYÜTT.


Segítsétek egy megosztással programra találni másokat is!
Ha szívesen olvasnád többi írásomat, kattints: