Írásaim

Cikkek, tesztek, aktualitások

Sokszor gondoljuk azt, hogy elég eltávolodnunk a nehéz helyzettől, vagy a másik megkérdezése nélkül átvinni akaratunkat és a konfliktus meg is van oldva. Sajnos a legritkább esetben van így. A megoldáshoz szükségünk van a másik ember történetére, érzéseire, szükségleteire, és a saját álláspontunk alaposabb megértésére is.

Minden januárban eljön az évkezdéshez kapcsolódó, mondhatni már szokásos "fogyókúrás csodaszerek, bérletakciók és táplálékkiegészítők" ideje. Továbbá a fogadalmakhoz tartozó évindító önbizalmat/sikerességet növelő motivációs workshoppok hulláma, melyet újévi koránkelő kedvezménnyel azonnal fizetsz is, mert kell az neked.

S valóban ez kell ahhoz...

Elengedem a dolgot, már tüske sincsen bennem, Most az életem üres, mégis valamit keresek, Vajon ennyire megváltoztam,
vagy ugyanaz lehetek?
Én sem értem, mi ez, ami még kavarog bennem, Néha ordítanék, de inkább maradok csendben, Félig felemésztett, mégsem ölt meg engem, Nekem fontos volt, mégis tönkretettem...

"A kapcsolatoknak azonban van egy, a nyílt kommunikáció mögötti, rejtett rétege is. Mivel a másokhoz való kapcsolódás, az intimitás egyben kockázatot is rejt, sebezhetőbbé tesz, sokszor félmegoldásokkal, pótlékokkal helyettesítjük a valódi érzelmi elköteleződést."

'A hosszú távú elkötelezett párkapcsolat kielégíti az egyén intimitási, szerelmi szükségleteit, és összefügg a pszichés jóléttel, valamint az élettel való elégedettséggel. Amilyen általános emberi igény mutatkozik azonban az elkötelezett hosszú távú kapcsolatra, annyira általánosnak mondható a hűtlenség is.'
A téma aktuális vagy mondhatnám úgy -...

Kövess facebook-on és értesülj a legfrissebb eseményekről, kattints a képre: